Esittely

Anna ja Ruusa


Olen Anna Floman (ent. Niiranen) ja asun Keravalla. Aktiivinen koiraharrastukseni alkoi parikymmentä vuotta sitten. Ensimmäinen koirani oli vuonna 1993 syntynyt sileäkarvainen collie Sandcastle's Hearts Bye Bye, joka oli myös ensimmäisen, vuonna 1997 syntyneen Marmalade's-pentueen emä. Hankin ensimmäisen dobermannini Kriegerhof Incognitan vuonna 2002 ja vuonna 2003 tuli ensimmäinen Lancashire heeler Rantalaukan Harmonia, joka sytytti niin rakkauden rotuun kuin herätti huolen sen tulevaisuudesta pienen populaation haasteiden vuoksi. Ensimmäinen Marmalade's-heelerpentue syntyi vuonna 2006. Heelereiden lisäksi meillä on aina ollut myös yksi tai kaksi isoa koiraa: collieita, dobermanneja, greyhound ja nyt viimeisimpänä tuttavuutena kiharakarvainen noutaja. Kokoerosta huolimatta heelerit ovat pärjänneet hyvin isompien kavereina.

Kasvatustyön lisäksi olen toiminut aktiivisesti rotuyhdistyksien eri tehtävissä, mm. Suomen Lancashire heeler -yhdistyksen puheenjohtajana ja jalostustoimikunnan jäsenenä sekä Suomen Dobermannyhdistyksen jalostustoimikunnan jäsenenä. Olen myös luonnetestitoimitsija ja MH-luonnekuvauksen B-toimihenkilö. Olen suorittanut Suomen Kennelliiton järjestämän kasvattajan perus- ja jatkokurssin sekä jalostusneuvojan perus- ja jatkokurssin sekä osallistunut lukuisiin koirien jalostusta, terveyttä sekä luonnetta käsitteleviin tilaisuuksiin. Koirien lisäksi olen kasvattanut muutaman ratsuhevosen. Uutena tuttavuutena meillä ovat silkkiturkkiset, kiharakarvaiset ja seuralliset Cornish Rex -rotuiset kissat, joista löytyy lisätietoja MIMIC Cattery -sivulla.

Jalostusvalinnat teen sillä ajatuksella, että voisin ottaa pentueesta koiran itsellenikin. Mielestäni ihanneheeler on arjessa helppo, yhteistyöhaluinen, helposti motivoitava, perusterve ja terverakenteinen, vankka pieni koira, jonka voisi helposti kuvitella suoriutuvan "työpäivästään" Pohjois-Englannin ilmastossa. Kannatan koko rodun hyväksi tehtävää yhteistyötä, avoimuutta ja tiedonhankintaa. Kasvatustyöni on pienimuotoista, ja tärkeänä tekijänä ovat olleet luottoystäväni, jotka ovat mahdollistaneet sen, että tuonti- ja sijoituskoirani ovat saaneet parhaat mahdolliset kodit. Kasvattamani pentueet löydät täältä. Jokainen pentueemme syntyy tulevaisuutta ajatellen ja ne ovat pitkän suunnittelun tulos. Olen punninnut tarkoin yhdistelmän hyviä ja huonoja puolia, luonteiden ja rakenteen yhteensopivuutta, sukutauluja sekä selvitellyt koirien ja niiden sukulaisten terveystietoja.

Valitsen kodit pennuille huolellisesti ja edellytyksenä on, että rakastavan kodin, asianmukaisen ravinnon ja hoidon sekä riittävän liikunnan lisäksi uusi omistaja sitoutuu huolehtimaan koiran virallisista terveystarkastuksista. Mikäli olet kiinnostunut Marmalade's-pennusta, toivon, että otat yhteyttä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kerron pentusi taustoista kaiken mahdollisen tiedossa olevan terveyteen liittyvän tiedon, ja on tärkeää, että kaikki kasvattamani heelerit käyvät polvitutkimuksissa sekä säännöllisesti silmätarkastuksissa. Toiveinani ovat myös, että kasvattini luonnetestattaisiin tai/ja MH-luonnekuvattaisiin ja että ne kävisivät muutaman kerran virallisessa näyttelyssä.

Mikäli rotuun tutustumisen jälkeen sinusta tuntuu, että heeleri olisi sopiva koira kotiisi, ota yhteyttä mieluiten sähköpostitse kennel.marmalades (at) gmail.com, niin kerron mielelläni lisää rodusta ja pentusuunnitelmistamme!

Ystävällisin terveisin
Anna Floman