Pentuja! Puppies!

Jackrussellinterrierin pentuja tammikuussa 2022! -
Jack Russell Terrier puppies expected in January 2022!

W-pentue syntynyt maaliskuussa 2021! - W-puppies born in March 2021!

isä: MIROX JACQUES LE BEAU

(NO DK SE FI CH SEV-15 SEJV-15 NOJV-15 PMJV-15 PMV-15 NOV-17 Marmalade's Nugatti - SE CH SEJV-12 SEV-13 Mirox Baronesse la Belle)

emä: MARMALADE'S TIARA

(Limebrook's Holiday Espresso - NORD FI SE NO DK CH Procordia's Mi-6)


Pentuja odotettavissa huhtikuussa 2021 - Puppies expected in April 2021

isä:

BALT LT LV EE JCH HeJW-19
MARMALADE'S TALISMAN

(Limebrook's Holiday Espresso - NORD FI SE NO DK CH Procordia's Mi-6)

emä: LIMEBROOK'S WINTER SNOW FLAKE

(SE CH Marmalade's King of Diamonds - Limebrook's Sunrise Charisma)


Ota yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut tarjoamaan kodin heelerpennulle!

Pentu-uutisia voit seurata Facebook-sivullamme: http://www.facebook.com/marmaladefi

Maaliskuussa syntyvä pentue on jo alustavasti varattu. Mikäli olet kiinnostunut tulevista pennuistamme, otathan yhteyttä mieluiten sähköpostitse. Pennut myydään aktiivisiin koteihin, joissa ne sitoudutaan terveystarkastamaan virallisesti.

Bio Sensor -ohjelma ja Puppy Culture

Meillä on nykyään pentueille käytössä Bio Sensor-ohjelma ja Puppy Culture -menetelmä.

Mikä on Bio Sensor -ohjelma?

Bio Sensor -ohjelma on käytössä Opaskoirakoululla ja myös monella muulla kasvattajalla. Osa varmasti käyttää tätä ohjelmaa hieman soveltaen myös tietämättään. Minäkin toimin aiempien pentueideni kohdalla osittain juuri näin, tietämättäni tästä ohjelmasta. Kaikki Marmalade's-pentueet W-pentueesta lähtien läpikäyvät Bio Sensor-ohjelman.

Täältä löytyy englanniksi tietoa Bio Sensor -ohjelmasta

Bio Sensor -ohjelma on alunperin kehitetty Yhdysvaltain armeijan käyttöön ja sen tarkoituksena oli saada suorituskyvyltään parempia koiria. Ohjelman tarkoituksena on stimuloida koiranpentujen aivojen synapsien kehitystä. Bio Sensor-ohjelma suoritetaan pennuille 3-16 vuorokauden iässä kerran päivässä. Ohjelman ärsykkeet eivät kuulu pennun luontaisesti kohtaamiin ärsykkeisiin. Ohjelmaa ei toisteta useammin,sillä liiallinen stressaaminen aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä.Ohjelman tarkoitus on stimuloida pennun aivojen synapsien kehitystä. Hermoston kehitys on hyvinaktiivista 3-16 vuorokauden iässä ja tämän vuoksi ohjemaa toteutetaan juuri tuon ikäisillepennuille.Aivosolujen välisten synapsien määrällä on vaikutus koko hermorakenteeseen. Mitä enemmän koiralla on synapseja aivosolujen välillä, sitä enemmän sillä on mahdollisuuksia käyttää aivokapasiteettiaan. Mitä aiemmin hermosto alkaa kehittyä, sitä enemmän synapseja ehtii syntyä kriittisen kehitysvaiheen aikana. Bio Sensor edesauttaa myös pennun sosiaalistumista totuttamalla sitä käsittelyyn. Hyvän hermoston ja stressinsietokyvyn omaava koira pystyy aikuisenakin oppimaan tehokkaammin ja toimimaan paremmin vaativissakin tilanteissa. Bio Sensor-ohjelman on tutkittu vaikuttavan muun muassa seuraavilla alueilla:- hermoston varhaisempi kehitys- parempi kardiovaskulaarinen suorituskyky- parempi vastustuskyky sairauksille- parempi ongelmanratkaisukyky.

Ärsykkeet (jokaisen ärsykkeen kesto 3-5 s.)
1. Kosketusärsyke: Kutitetaan pentua yhden tassun varpaiden välistä pumpulipuikolla. Ei ole väliä, ilmaiseeko pentu tuntevansa ärsykkeen vai ei.
2. Pystyasento: Pää ylöspäin. Pidetään pentua molemmissa käsissä niin, että se on pystyasennossa. 3. Pystyasento: Pää alaspäin. Pidetään pentua molemmissa käsissä niin, että se on pää alaspäin.
4. Selkäasento: Pidetään pentua selällään kämmenillä.
5. Lämpöärsyke: Asetetaan pentu mahalleen viileälle alustalle. Ei estetä pentua, jos se yrittää ryömiä pois.


Puppy Culture -menetelmä

Puppy Culture on menetelmä, jonka avulla kasvattaja voi tukea pentujen kasvua ja kehitystä optimaalisella tavalla. Puppy Culture -menetelmässä pennuille tarjotaan sopivia kokemuksia ja opetusta niille aikataulussa, jossa huomiodaan herkkyyskaudet eri asioiden omaksumiselle.

Jane Killion, When Pigs Fly -kirjan kirjoittaja, on koonnut asiantuntijaryhmän antamaan ymmärrystä, viisautta ja käytännön neuvoja kasvattajille, pennunostajille tai kenelle tahansa, jotka ovat pentujen kanssa tekemisissä.

Puppy Culture -menetelmä tukee kasvattajaa mm. seuraavissa osa-alueissa:
- Varhainen neurologinen stimuloiminen
- Vieroituksen hoitaminen ja ehdotuksia siihen
- Kehitykselliset ja pelkokaudet
- Varhaisvirikkeiden tarjoaminen
- Pulmat, pelit ja ongelman ratkaisu
- Turvallinen varhainen sosiaalistaminen
- Puppy Partyn järjestäminen pentueelle
- Henkisen kestävyyden kasvattaminen harjoitteilla
- Aggressiota estävät harjoitteet
- "Pomminkestävyys"-harjoitukset
- Kotien valitseminen
- Pennunostajien valmentaminen